top of page

Technologie zoekt ondernemer (SBIR)

SBIR is een aanbestedingsinstrument dat de Nederlandse overheid gebruikt voor het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Incidenteel zet de overheid prijsvragen in om te zoeken naar nieuwe, creatieve en onconventionele ideeën met commercieel perspectief. De beste inzendingen worden beloond. Klik hier voor de actuele tenders. Het zelfde instrument wort ook gebruikt om innovatieve ondernemers te stimuleren perspectiefvolle productideeën van TNO verder te ontwikkelen en commercialiseren. Jaarlijks biedt TNO een aantal van deze productideeën aan in het SBIR programma. De laatste productideeën zijn 30 september 2014 gepresenteerd op het event: technologie zoekt ondernemer.

Het SBIR-programma bestaat uit twee fasen:

1. Een haalbaarheidsstudie rond een productidee: maximale bijdrage van TNO is €32.500. Hiervan is € 7.500 ondersteuning door TNO, doorlooptijd 4 maanden; 2. De verdere uitontwikkeling van het productidee tot product: maximale bijdrage van TNO is € 250.000. Hiervan is € 75.000 renteloos krediet en € 50.000 ondersteuning door TNO, doorlooptijd 1,5 jaar.

Het programma is bedoeld voor zowel bestaande, gevestigde als ook jonge ondernemingen. In competitie met belangstellende ondernemers kunt u meedingen naar een opdracht voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie rond een van de productideeën.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page