top of page

Extra budget voor WBSO in 2017

Op Prinsjesdag zijn de plannen voor de S&O-afdrachtvermindering (WBSO) in 2017 gepresenteerd. Met het oog op een stabiel investeringsklimaat voor R&D-bedrijven zijn de subsidiepercentages en schijflengtes ongewijzigd.


Omdat steeds meer bedrijven gebruik maken van de WBSO stelt het kabinet hiervoor 62 miljoen extra budget beschikbaar: € 1.205 miljoen in 2017 . Via de WBSO stimuleert het Ministerie van Economische Zaken innovatie door Nederlandse bedrijven.

Subsidiepercentages en -bedragen

Ook in 2017 gelden er twee schijven met een verschillend voordeelpercentage voor bedrijven. Voor startende bedrijven geldt een hoger percentage in de eerste schijf. Voor zelfstandig ondernemers (ZZP-ers) die minimaal 500 S&O-uren per jaar maken, is er een vaste aftrek. Startende zelfstandig ondernemers ontvangen daarnaast een extra aftrek.


Tags:

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page